Blog Archive

Wednesday, December 28, 2011

Türkiye'nin ilk rüzgar türbinli gökdelen inşaatı 2012'de başlayacak

Türkiye'nin ilk rüzgar türbinli gökdelen inşaatı 2012'de başlayacak

Yurt dışında imal edilen rüzgar türbinlerinin en önemli tedarikçisi olan Mars Enerji Firması, Türkiye'nin ilk rüzgar türbinli gökdelenini yapacak.

Bir dizi etkinliklere katılmak için Samsun'a gelen Mars Enerji CEO'su Yalçın Kıroğlu, sektörün lider markalarının rüzgar türbini tedarikçiliğini yaptıklarını, bu konuyu daha fazla yaygınlaştırmak için bir dizi proje üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Müşterilere, komple anahtar teslim projeler üretmek ve ihtiyaçlarına en uygun türbin tipini belirlemek amacıyla Türkiye'de çözüm ortaklarıyla beraber çalıştıklarını belirten Kıroğlu, gelecek yıl Avrupa'nın sayılı projelerinden biri olan Yeşil Bina Sertifikalı Gökdelen inşaatını başlatacaklarını kaydetti.

Türkiye'nin ilk rüzgar türbinli gökdeleni olacak proje için gece gündüz demeden çalıştıklarını kaydeden Kıroğlu, "Dünyanın en önemli 3 mimarlık firmasıyla birlikte çalışılıyor bu projede. Çalışmalar İstanbul'da sürdürülüyor. Yapılacak olan bina 230 metre uzunluğu ile Türkiye'nin en yüksek binalarından bir tanesi olacak. Bu projenin en büyük özelliği tepesinde rüzgâr türbini olması. Proje için uygunluk onayı gerekli resmi makamlardan alındı. İnşaata 2012 yılında başlanacak. Bu, sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın da en önemli mimari projelerinden olacak. Binanın elektrik tüketimi o kadar yüksek ki rüzgâr türbininin üreteceği elektrik, binanın sadece yüzde 11'ini karşılayacak. Aynı zamanda bina için çevreye kötü etkisi en aza indirgenmiş, binada ekolojik mimari yaklaşım, enerji verimliliği, bina kullanıcılarının yaşam konforu gibi konularda çözümler ortaya konmuş binalara verilen 'Yeşil Bina Sertifikası' için başvurumuzu yaptık. Bu anlamda bina bu haliyle bile Avrupa'daki en önemli projelerden birisi olacak." dedi.

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1219617&title=turkiyenin-ilk-ruzgar-turbinli-gokdelen-insaati-2012de-baslayacak

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.