Blog Archive

Saturday, December 10, 2011

RUZGAR ENERJI ZIRVESI TURKIYE 8-9 Aralık 2011

Bu Zirvede Türkiye'deki Rüzgar Enerjisi Sektörünü ve dünya capinda gelistirmeye odaklanmis yaklasik 150 katilimci ve 20 konusmaci agirlanacaktır. Bunlar Rüzgar Ciftligi Gelistiriciler, Sahipleri, Rüzgar Türbini Imalatçilari ve Rüzgar Ciftligi Yatirimcilar, Hükümet Yetkilileri, Cözüm Saglayicilar, Danismanlar,...

Bu Zirvenin amaci nedir?

Türkiye ekonomik acidan cok hizli büyüyen ve Rüzgar Enerjisi Sektörü icin cok ilginc bir Pazar. Türk pazarinin büyümesiyle endiselerde artmaya basladi. Bunlar Rüzgar Enerjisiyle alakali mevzuatlar, gerekli fonlar nasil elde edilir, maksimum verim elde etmek ve uluslararasi isbirligi Rüzgar Enerjisi Sektörünü nasil hizlandirabilir. Bu Zirvede özel calismalarla, sunumlar, workshop calismalariyla ve is toplantilariyla bu konular ele alinicaktir. Bu iyi bir mevzuat anlayisi ve gelecege yönelik yatirimcilarla is birligi yapmayi saglar.

Bu Zirve Rüzgar Enerjisi Sektörüne ne mesaji verir?

Rüzgar enerjisi dünyanin en hızlı büyüyen enerji kaynagi ve Rüzgar enerjisi bugün en yaygin olarak kullanilan alternatif kaynaklardan biridir. Temiz ve yenilenebilir bir elektrik kaynagidir. Güclu bir hükümet destegi ile, Turkiye 2030 yilinda Avrupanin üçüncü büyük elektrik piyasasi olmaya hazirlanmaktadır. 

Türkiye'nin tecrübesi Rüzgar Enerji Sektörüne, yurtiçi ve yurtdisindaki yatirimcilara ve gelecekteki Türk ekonomisine yardimci olacaktir.

Ayrıntılı bilgiye http://www.windsummitturkey.com/index.asp adresinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak: http://www.ruzgarenerjisibirligi.org.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=155:8-9-aralk-2011-ruzgar-enerji-zirvesi-turkiye&catid=60:tureb-duyurulari&Itemid=72



No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.