Blog Archive

Friday, December 17, 2010

Üretim Mart 2011’de başlayacak

Bandırma Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) rüzgar enerji santrali pervanelerinin üretileceği bildirildi.

Faik Çelik Holding ve İspanyol Gestamp Wind Steel ortaklığıyla Bandırma’da 54 dönüm alan üzerine 30 milyon euroluk yatırımla hayata geçirilen rüzgar kuleleri fabrikasının inşaatına start verildi. Mart 2011’de faaliyete başlayacak olan fabrika, 47 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilecek. Yıllık toplam 450′den fazla kule üretim kapasitesine sahip olacak olan tesisin 300 kişiye istihdam sağlaması öngörülüyor.

Bandırma Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan fabrikada 50 metreden 100 metre yüksekliğe, 6 metre çapa kadar rüzgar kuleleri üretilecek. Üretilen kuleler, Türkiye pazarı dışında, son yıllarda rüzgar piyasasında gelişme gösteren Romanya, Bulgaristan ve Yunanistan’a ihraç edilecek. Türkiye dışında İspanya ve Brezilya’da rüzgar kule üretimi yapan şirketin, Güney Amerika, Hindistan ve Çin’deki yatırım projeleri tamamlanma aşamasına geldi.

Avrupada lider bir kuruluş

Gestamp Anonim Şirketi, çelik, otomotiv yedek parça ve yenilenebilir enerji sektörlerinde Avrupa’da lider durumda çok uluslu bir şirkettir. 80 tane endüstriyel tesis ile 25 Avrupa ülkesi, Amerika ve Asya’da yoluna devam etmektedir. Gestamp A.Ş. 2009 yılında 20 bin çalışanı ile 4 milyar avro ciroya ulaşmıştır. Yenilenebilir enerji sektöründeki tüm metalik parçaları eşsiz bir entegre modeli ile tedarik edebilen endüstriyel bir grup olan Gestamp; yenilenebilir enerji, parçaların tedarik edilmesi ve üretilmesinden tanıtımına, yapımına, bakımına, işletmesine ve rüzgar, güneş enerjisi ve biyomas proje geliştirilmesine kadar birçok değer zincirini içinde bulundurmaktadır.

Beyçelik fabrikası ile 1976 yılında yola çıkan Faik Çelik Holding, 2007 yılında Çelik Grup bünyesinde bulunan firmalarını tek bir çatı altında toplamıştır. Otomotiv yedek parça, enerji, ısıtma sistemleri, turizm ve sigorta sektörlerinde hizmet veren holding, 2009 yılı itibarı ile 2 bin çalışana sahiptir.

Kaynak: http://www.ilkhabergazetesi.com/uretim-mart-2011%E2%80%99de-baslayacak/

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.