Blog Archive

Monday, December 27, 2010

Meclis Üyeleri Çamura Battı

Muğla ve Aydın il genel meclislerinin İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyeleri iki il arasında tartışmaya neden olan ve iki ilin sınırında kurulan rüzgar enerjisi santralinin katkı payını kimin alacağını belirlemek için rüzgar enerjisi santralinin kurulu bulunduğu sınırda buluşma kararı aldı. Aydın İl Genel meclis üyeleri sınıra erken gelmeleri ve soğuk hava koşulları nedeniyle iki ilin sınırındaki Turguttepe mevkiinden erken ayrıldılar. İki il genel meclis üyelerinin sorunu çözmek için buluşması gerekirken, Muğla İl Genel Meclisi üyeleri geç gelince buluşma gerçekleşemedi.



Muğla İl Genel Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu hazırladığı ilk raporda; ilgili kurumların haritalarında rüzgar enerjisi santralinin 9 türbininin Muğla il sınırlarında kaldığı belirtilerek, katkı payının 4'te 3'ünün Muğla'ya verilmesi yönünde karar almıştı. Aydın İl Genel Meclisi komisyon üyeleri ise, 1/100 bin ölçekli planda rüzgar enerjisi santralının kurulduğu alanın Aydın il sınırları içinde kaldığını öne sürerek, katkı payının eşit paylaşılmasını talep etmişti. "Kardeş payı" teklifinin Muğla'da tepkiyle karşılanması üzerine, iki komşu ilin komisyon üyeleri, uzlaşma ve incelemelerde bulunmak üzere santralin bulunduğu alanda buluşmaya karar verdiler.



Buluşma noktasına saat 12.45'te ulaşan Aydınlı üyeler, incelemelerinin ardından soğuk hava ve rüzgar nedeniyle Muğlalı üyeleri beklemeden Aydın'a dönmek zorunda kaldılar. Yağmur nedeniyle yolların bozuk olduğu bölgeye saat 14.00'te ulaşabilen Muğlalı üyeler tek başlarına inceleme yaptılar.



MUĞLA'NIN KARARI DEĞİŞMEYECEK



Muğla İl Genel Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Halil Mutlu, daha önce yaptıkları teknik çalışmalar ile yeni yaptıkları çalışma sonuçlarının aynı olduğunu belirterek, "Daha önce verdiğimiz kararda olduğu gibi 12 türbinin 9 tanesinin Muğla, 3 tanesinin de Aydın il sınırları içerisinde kaldığını gördük. T-1, T-2 ve T-12 numaralı türbinlerin dışındaki türbinler bizim sınırımızda. İlk hazırladığımız komisyon raporu geçerli. Komisyon raporumuz yine aynı doğrultuda olacak" dedi.



İncelemelerin ardından Muğla'ya dönmek üzere yola çıkan Muğla İl Genel Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyelerini taşıyan İl Özel İdare'ye ait minibüs yağmur nedeniyle bozulan yolda çamura saplandı. Şoförün tüm çabalarına rağmen minibüs saplandığı yerden çıkartılamayınca, komisyon üyeleri çamurlu yola inerek minibüsü çamurdan kurtarmak için minibüsü ileri geri itmeye başladılar. Yolu demir çubuk ve odunlarla kazan İl Genel Meclis üyeleri, zaman zaman ilginç görüntüler oluşturdular. Yaklaşık yarım saat süren uğraşlar sonunda minibüs saplandığı yerden çıkarıldı.



Muğla İl Genel Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Halil Mutlu, "Bu yol orman yolu. Eğer bizim sorumluluğumuzdaki bir yol olsaydı, böyle çamur olmazdı" diyerek kendilerini savundular.


Kaynak: http://www.mucadele.com.tr/haber/aydin/meclis-uyeleri-camura-batti/25900

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.