Blog Archive

Wednesday, July 25, 2012

Dinar, Elektriğini Rüzgar Enerjisiyle Sağlayacak

Dinar, Elektriğini Rüzgar Enerjisiyle Sağlayacak

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimi yapacak olan rüzgar tribünlerinin, temmuz ayı içerisinde kurulumuna başlanacağı bildirildi.


Olgu Enerji Yatırım Ürünleri Şirketi Proje Müdürü Erdem Atılır, Çobansaray köyü yakınlarındaki enerji üretimi yapacak yatırımlarıyla ilgili düzenledi basın toplantısında, bölgede tesisin kurulumu öncesi alt yapı çalışmalarının sürdüğünü ve yakın zamanda tamamlanacağını kaydetti.

Temmuz ayı içerisinde rüzgar tribünlerinin kurulumuna başlamayı hedeflediklerini ifade eden Atılır, şöyle konuştu:

''Önümüzdeki hafta temellerini atabiliriz. Projemiz 2 aşamalıdır. İlk aşamasında Çobansaray köyünün üzerindeki alana 22 rüzgar tribünü kurulacak. Tribünlerin temelini önümüzdeki hafta atabiliriz. Her biri 2,3 megavatlık elektrik üretecek kapasitedeki tribünlerin, kurulumu 2013 yılının şubat ayında tamamlamayı ve önümüzdeki yılın Sonuna doğru üretime geçirmeyi planlıyoruz. İkinci aşamada ise Bülücalan köyü yakınında da rüzgar tribünleri kurulmayı planlıyoruz. 2. etap ile ilgili henüz inceleme, rüzgar ölçümleri ve değerlendirmeler sürüyor.''

Atılır, rüzgar sayesinde tribünlerden elde edilecek enerjinin elektrik enerjisine dönüştürülerek, Dinar Trafo Merkezi'ne aktarılacağını ve ilçeye dağıtımının yapılacağını anlatarak, ''Tribünlerden elde edilen elektrik sayesinde zaman zaman ilçede yaşanan elektrik kesintileri de Son bulacak'' dedi.


Kaynak: http://beyazgazete.com/haber/2012/7/5/dinar-elektrigini-ruzgar-enerjisiyle-saglayacak-1287332.html

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.