Blog Archive

Wednesday, July 25, 2012

Amasya ya RES

Amasya Valisi A. Celil Öz, il genelinde bir kısmı tamamlanan, bir kısmı da yapım aşamasında olan hidroelektrik santralleri (HES) ile rüzgar enerjisi santrallerinin (RES) tam kapasite hizmete girdiğinde Amasya’da kullanılanın 3,5 katı enerji üretiminin sağ

- Amasya Valisi A. Celil Öz, il genelinde bir kısmı tamamlanan, bir kısmı da yapım aşamasında olan hidroelektrik santralleri (HES) ile rüzgar enerjisi santrallerinin (RES) tam kapasite hizmete girdiğinde Amasya’da kullanılanın 3,5 katı enerji üretiminin sağlanacağını açıkladı.

İlde kullanılan maksimumum elektrik tüketiminin 103 megawatt civarında olduğuna değinen Vali Celil Öz, “Dolayısıyla bizim HES ve RES’ler tamamlandıklarında toplam 350 megawatt civarında elektrik üreteceği düşünülürse, Amasya’nın elektrik tüketiminin 3,5 katına yakın üretim elde edilecek. Bu, Amasya ekonomisi açısından önemli” dedi.

Santrallerin yapımında çevreye duyarlılığa özen gösterildiğinin altını çizen Vali Öz, “Dünyada yenilenebilir enerji dediğimiz hidroelektrik ve rüzgar enerjisi varlığı giderek önem kazanıyor. Bundan sonraki aşama güneş enerjisi olacak. O anlamda da Amasya’nın potansiyeli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Merkeze bağlı Beldağ köyünde rüzgar enerjisi santrali kurulması planlanan alanda beraberindeki yetkililerle birlikte inceleme yapan Öz, Merzifon’da 2 bölgede rüzgar enerjisi üretimine deneme amaçlı başlandığını kaydetti.

Kaynak: http://www.haberciniz.biz/amasyada-kullanilan-enerjinin-35-katini-hes-ile-resler-uretecek-1548345h.htm

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.