Blog Archive

Wednesday, February 23, 2011

RÜZGAR ENERJİSİ DEĞERLENDİRİLMELİ

Eğirdir'de esen rüzgârın değerlendirilmesi hususunda araştırma ve incelemelerini devam ettiren Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, SDÜ'den Doç. Dr. Reşat Selbaş ve Yrd. Doç. Dr. İbrahim Üçgül'ü Eğirdir'e davet ederek bilgi alışverişinde bulundu.

RÜZGAR ENERJİSİ DEĞERLENDİRİLMELİ
Eğirdir’de esen rüzgârın değerlendirilmesi hususunda araştırma ve incelemelerini devam ettiren Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, SDÜ’den Doç. Dr. Reşat Selbaş ve Yrd. Doç. Dr. İbrahim Üçgül’ü Eğirdir’e davet ederek bilgi alışverişinde bulundu.
İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz’ın da iştirak ettiği Rüzgâr ve Güneş Enerjisi konusundaki görüşmelerde SDÜ (YEKARUM) Yenilenebilir Enerji Kaynakları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. İbrahim Üçgül ve Doç. Dr. Reşat Selbaş, Eğirdir’de rüzgar enerjisi potansiyelinin aydınlatmada, sulamada ve ihtiyaç duyulan diğer sahalarda mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini belirttiler.
Rüzgâr enerjisinin kullanım alanlarını elektrik üretme, pilleri şarj etme, su depolama, taşımacılık, su pompalama, tahılların öğütülmesi ve soğutma olmak üzere 7 başlık altında izah etmeye çalışan ilim adamlarımızın rüzgârdan kirlenme problemi oluşturmadan küçümsenmeyecek miktarda elektrik enerjisi üretiminin sağlanabileceğini teferruatlarıyla birlikte açıklamaları Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz’ı ve Başkan Özmeral’i memnun etti.
İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz’ın da desteklediği Eğirdir’de Rüzgâr enerjisinin değerlendirilmesi konusunda Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Bu bizim yıllar öncesi hep düşündüğümüz konulardı ve gündemimizde oldu. Sembolik de olsa bir iki rüzgar gülü ile bu işe Belediye olarak öncülük yapmalıyız. Yeni bir ufuk açmalıyız. SDÜ’den kıymetli hocalarımızın rüzgar enerjisi ve güneş enerjisi konularında Eğirdir’imiz için hazırlık yaparak dosya hazırlamaları ve inandırıcı bilgiler sunması bizleri çok memnun etmiştir, sevindirmiştir. Eğirdir’imizde rüzgârlı gün sayısı oldukça fazladır. Akan suda nasıl enerji var ise esen yelde de enerji var. Kendi enerjini kendin elde et, düşüncesi içerisinde İnşaallah hayırlı bir adım atılır.” diyerek ilim adamları Selbaş ve Üçgül’e teşekkür etti.
Görüşmede, sembolik de olsa Rüzgâr Türbini için önce doğru ve sürekli bir rüzgar çalışması ile yer tesbitinin yapılmasının gerekliliği üzerinde duruldu.

Kaynak:
http://www.egirdirakingazetesi.com.tr/haber/haber/271-ruzgar-enerjisi-degerlendirilmeli.html

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.