Blog Archive

Saturday, February 5, 2011

Rüzgarı enerjine kat

Rüzgar enerjisi, Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Rüzgar Enerjisi Kulübü ekibinin hayatlarını şekillendiriyor.
Güncelleme:02 Şubat 2011 11:32

Bu alanda Türkiye’nin ilk ve tek üniversite öğrenci kulübü unvanı ile 2010 yılının mart ayında kurulan Rüzgar Enerjisi Kulübü, bu unvanını hala elinde bulunduruyor.

Her geçen gün azalmakta olan kaynaklar ile uluslararası bir soruna dönüşen enerji kıtlığı meselesinin öneminin farkında olan Rüzgar Enerjisi Kulübü, bu konuda kendi üzerine düşen görevi yerine getirmek için çalışmaktadır. Kulübün amacını; rüzgar enerjisi hakkında başta üniversitelerinde olmak üzere toplumsal bir bilinç oluşturmak olarak belirleyen ve bu konuda dünyadaki gelişmeleri ve gelişen teknolojiyi takip ederek, yepyeni projeler üreten bu mühendis adayları, sosyal sorumluluklarının bilincinde emin adımlarla ilerlemektedirler. Öğrenci kulüplerinin temel felsefesi olan sosyalleşme ve kişisel gelişimin en ön planda tutulduğu Rüzgar Enerjisi Kulübü’nde, projeler, sorumluluk üstlenme ve yerine getirme şeklinde ilerlemektedir.

Rüzgar Enerjisi Kulübü’nde üzerinde çalışılan teknik projelerin başında “Türkiye’nin Rüzgar Enerjisiyle Çalışan İlk Profesyonel Arabası” gelmektedir. Bu teknik projenin amacı, düzenli olarak her sene gerçekleştirilmekte olan uluslararası yarışlara katılıp ülkemizi en iyi şekilde temsil etmektir.


Bir diğer ilgi çekici teknik projeleri ise, Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Yerleşkesi’nde kurulması planlanan rüzgar türbinidir. Rüzgar enerjisi alanındaki bilimsel çalışmalar için bir açık hava laboratuarı görevini üstlenecek olan bu türbin, aynı zamanda kampüs elektrik ihtiyacının da belirli bir miktarını karşılamış olacaktır.

Bu süreçte organizasyonel projelerden de geri kalmayan ve aralık ayında gerçekleştirdikleri “Güneş ve Rüzgar Enerjisi Teknolojileri Öğrenci Semineri”ne toplamda 350 kişilik bir katılımla farklı bir etkinliğe imza atan Rüzgar Enerjisi Kulübü, “Rüzgar Günleri 2011” ile hedefini çok daha yükseltiyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi Dekanlığı işbirliğiyle bu yıl ilki düzenlenecek olan Rüzgar Günleri 2011, 9-10 Mart tarihlerinde Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü Oditoryumu’nda gerçekleştirilecektir. Yıldız Teknik Üniversitesi “100.Yıl Projeleri” kapsamında bulunan ve her yıl düzenlenmesi planlanan bu etkinlik ile rüzgar enerjisinin her geçen gün artmakta olan öneminin vurgulanması ve farklı bir vizyonla, rüzgar enerjisinin tüm yönlerinin değerlendirilmesi amaçlanmaktadır. Konuşmacı olarak üniversitelerden akademisyenler, özel sektör ve kamu kuruluşlarından da temsilcilerin katılımıyla gerçekleşecek olan “Rüzgar Günleri 2011”de, rüzgar enerjisi konusunda uzman kişilerin bilgi ve tecrübelerinden faydalanılacaktır. Bu şekilde, rüzgar enerjisinin gelişimine katkı sağlanması ve yaygınlaştırılması açısından daha bilinçli bir toplum hedeflenmektedir. Bu etkinlik için katılım sınırlı sayıda ve herkese açık olup, başvurular şubat ayı içerisinde www.ruzgarenerjisikulubu.com adresinden yapılabilecektir.

“Rüzgar Günleri 2011” konuşmacı listesi:

- Prof. Dr. Tanay Sıdkı UYAR – Marmara Üni. YTAM, Dünya Rüzgar Enerjisi Birliği
- Mehmet KAZANCI – Mmeka Holding
- Dr. M. Hilmi GÜLER – Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı
- Mustafa Serdar ATASEVEN – Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği
- Şule ERKOÇ – Garrad Hassan
- Gökhan MERİÇLİLER – Young Guru Academy
- Utku SİMİTLİ – Young Guru Academy
- Mehmet Ali NEYZİ - Vestas
- Mete MALTEPE – General Electric Energy
- Dr. Cenk SEVİM – Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi
- Cem GEYİK – Çimtaş Boru
- Serkan ASLAN – Sarılar Nakliyat

Kaynak: http://haber.mynet.com/detay/guncel/ruzgari-enerjine-kat/554160

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.