Blog Archive

Monday, February 7, 2011

Pehlivanoğlu Amasya’da HES Selçuk’ta rüzgâr gülü kuruyor

Pehlivanoğlu Amasya’da HES Selçuk’ta rüzgâr gülü kuruyor

Ege Bölgesi’nin en büyük market zincirlerinden Pehlivanoğlu, Amasya’da hidroelektrik santrali (HES), İzmir Selçuk’ta da rüzgar gülü kuruyor


Pehlivanoğlu Şirketler Grubu’na ait Unides Group’un Amasya Göynücek’te yapacağı, 6.5 milyon liralıkHES yatırımı, haziranda deneme üretimine başlayacak. Santralle, 19.800 kilowatt/saat elektrik üretimi hedefleniyor.
Bünyesinde 8 şirket, 15 marka bulunduran ve gıda, perakende, enerji, akaryakıt, reklam, iletişim, inşaat, turizm, eğitim, hizmet, sanayi ve üretim alanlarında faaliyetleri bulunan Unides Group’un Genel Koordinatörü İsmet Pamukkale, Amasya’daki yatırımı 2009’da Devlet Su İşleri’nin (DSİ) açtığı ihaleyi alarak başlatıldığını söyledi. Türkiye’nin ihtiyacı olan enerji yatırımlarına ağırlık verdiklerini kaydeden Pamukkale, “2009’da 49 yıllığına buranın işletim hakkını aldık. Kanal ve regülatöre ek olarak 2010 yılında yükleme havuzu, santral binasını yapmaya başladık” dedi.

‘Tarımı engellemedik’
Pamukkale, HES’in bulunduğu bölgenin kurak olduğunu belirterek “Doğaya hiçbir şeklide zarar vermiyoruz. Bir ağaç bile kesmedik. Tarım arazisini engellemedik” diye konuştu.
HES yatırımı sürerken diğer yandan da rüzgar enerjisi yatırımı için harekete geçtiklerini anlatan Pamukkale, “İzmir Selçuk’a bağlı Belevi Beldesi’nde rüzgar gülü kuracağız ve kendi enerjimizi üreteceğiz. Rüzgar enerjisi için, 500 kilowatt’a kadar lisans istenmiyor. Bunun için fizibilite çalışmalarına başladık. Ya iki tane 250 kilowatt’lık ya da 2 tane 500 kilowattlık kuracağız. 750 bin Euro ile 1.7 milyon Euro’luk yatırım yapacağız” diye konuştu.



Kaynak:

http://ekonomi.milliyet.com.tr/pehlivanoglu-amasya-da-hes-selcuk-ta-ruzgar-gulu-kuruyor/ekonomi/ekonomidetay/06.02.2011/1348861/default.htm

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.