Blog Archive

Tuesday, September 21, 2010

Rüzgar Enerjisi Fuarı 2010 Almanya'nın Husum kentinde başladı

Dünya'nın önde gelen enerji fuarlarından biri olarak kabul edilen ve her iki yılda bir düzenlenen ''Rüzgar Enerjisi Fuarı 2010'' Almanya'nın Schleswig Holstein eyaletine bağlı Husum kentinde başladı.

Rüzgar Enerjisi ile ilgili ürün ve hizmetlerinin yanı sıra sektörün kalifiye ihtiyacının karşılanması içinde iş borsası oluşturulan fuara Türkiye'den BERDAN Civata Co. Ltd, EGESSC ve METYX Composites Kunststoff, Rotorblätter firmalarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 30 ülkeden 950 firma katılıyor.

Rüzgar enerjisi, özellikle son yıllarda iklim değişikliğine karşı mücadelede ekonomik özelliğiyle hızla büyüyen önemli bir sektör haline gelirken, rüzgar ve güneş gibi değişik yollardan elde edilen yenilenebilir enerjiye ilgi her geçen gün artıyor.

Hamburg Fuar ve Kongre Merkezi ile ortaklaşa organize edilen, 43 bin metrekarelik bir alana kurulan fuar ile ilgili açıklama yapan Schleswig Holstein Ekonomi Bakanı Jost de Jager eyalet hükümetinin hedefinde rüzgar enerjisi kullanmayı daha da ileriye götürmek olduğunu belirterek, "Aralık 2009 yılı verilerine göre şu anda eyaletimizde 2 bin 600 rüzgar enerji üretimi yapan tribün bulunuyor ve enerji ihtiyacımızın yüzde kırkını karşılıyor. Sektörde 7 bin kişiden fazla istihdam etmesiyle Almanya'da öncülük eden durumdayız." dedi.


22 bin kişinin yaşadığı Husum kentinde tüm otel ve turistik tesislerin dolduğunu ifade eden Belediye Başkanı Rainer Maaß kente ayrıca dünyanın dört bir yanından 100 delegasyon grubu geleceğini ifade etti. 25 Eylül Cumartesi gününe kadar açık kalacak fuara dünya dört yanından 30 binde fazla ziyaretçi bekleniyor.

http://www.bighaber.com/ruzgar-enerjisi-fuari-2010-almanyanin-husum-kentinde-basladi/

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.