Blog Archive

Thursday, February 19, 2015

Siemens Bereketli RES projesi için türbin sağlayacak

Kinesis Enerji tarafından gerçekleştirilecek Bereketli Rüzgar Enerjisi Santrali’nin türbinlerinin Siemens tarafından sağlanacağı bildirildi.

Siemens Türkiye’den konu ile ilgili yapılan açıklamaya göre Siemens ve Kinesis Enerji arasında 21 Ocak tarihinde yatırım için anlaşma imzalandı.

Anlaşmaya göre Siemens 32 MW kurulu güce sahip olacak santrale 10 adet SWT-3.2-113 türbini tedarik edecek ve santrale 5 yıl boyunca bakım ve onarım hizmeti sağlayacak.

SWT-3.2-113 türbinleri 113 metre kanat çapı ve 83,5 metre kule yüksekliğine sahipler.  Siemens’in açıklamasına göre bu türbinler ‘integral blade’ yani birleşim noktası olmayan kanat teknolojisi nedeniyle yüksek güvenirlik sunuyor. Dişli kutuları olmayan, direkt sürümlü bu türbinler aynı zamanda yüzde 50 daha az dönen ekipman kullanımı ile kompakt bir tasarım ve yüksek verim sağlıyor.

2015’in Ekim-Kasım aylarında devreye girmesi planlanan santralde yılda 100 gigavat-saat elektrik üretimi sağlanması öngörülüyor.

Yatırım Kinesis Enerji’nin Türkiye’deki ilk yatırımı olacak. Şirketin hali hazırda İtalya’da toplam kurulu güçleri 8,3 MW olan dört ayrı güneş elektriği santrali yatırımı bulunuyor.

Siemens Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis ise konu ile ilgili açıklamasında şunları kaydetti;

“Siemens dünyamızın sürdürülebilir geleceği için çalışmaya devam ediyor. Her geçen gün artan enerji ihtiyacı, hepimizi yenilenebilir enerji kaynakları üzerine düşünmeye yönlendirirken biz de stratejilerimiz ve portföyümüz ile bu amaç için çalışıyoruz. Bu proje tamamlandığında yıllık 85 bin ton karbondioksit salımını engelleyecek ve 40 bin hanenin yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacak. Siemens içerisinde yalnızca rüzgâr projelerine odaklanan ve büyük başarılara imza atan özel bir ekibimiz var. Bu ekip ile gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızda müşterilerimizle bir iş ortağı gibi çalışıyor ve onlar için fark yaratıyoruz.”

Kaynak: http://www.yesilekonomi.com/yenilenebilir-enerji/siemens-bereketli-res-projesi-icin-turbin-saglayacak

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.