Blog Archive

Friday, December 28, 2012

EWEA 2015 İstanbul’da Yapılacak

EWEA 2015 İstanbul’da Yapılacak

Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği’nin her yıl farklı bir ülkede yaptığı Avrupa Rüzgar Enerjisi Kongresi (EWEA 2015) 2015 yılı mart ayında İstanbul’da yapılacak.

Uzun zamandır uğraş verilen Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği Kongresi adaylık süreci ile ilgili çalışmalar sonuç verdi. Brüksel Belçika’da 12.12.2012 yapılan, EWEA Yönetim Kurulu toplantısında EWEA 2015’ in İstanbul, Türkiye de yapılması yönünde karar çıktı.
Önümüzdeki yıl 4-7 Şubat 2013’te Avusturya’da gerçekleşecek kongre, 2014 yılında İspanya’da ve 2015 yılında ülkemizde gerçekleşecek.

Rüzgar enerjisi sektörü ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak bu kararın sektöre hız katacağını vurgulayan TÜREB Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, başvuru sürecinden sonra tüm yönetim kurulu üyeleriyle birlikte süreci takip altına alarak her fırsatta Türkiye’nin rüzgar potansiyelini anlatmaya çalıştıklarını belirtti. TÜREB Başkanı Ataseven, Kasım ayındaki TÜREK 2012 kongresinin başarılı geçmesinin de sürece katkısı olduğuna dikkat çekerek, başta Bakanlığımız olmak üzere emeği geçen herkese ve tüm üyelerimize teşekkür ediyoruz şeklinde konuştu.
Bu kararın yanında sevindirici başka bir gelişmenin de olduğunu sözlerine ekleyen Ataseven, İlk defa başka bir ülkenin Bakanı kendi ülkesinin dışındaki bir kongrede açılış konuşmalarında yer alacak. Enerji Bakanımız 2013 yılındaki Avusturya kongresinde açılış konuşması yaparak, bir ilke imza atmış olacak” dedi.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.