Blog Archive

Saturday, November 24, 2012

Kırşehir'e Rüzgar Türbini Yatırımı

Türkiye’nin tek noktada kurulu en büyük rüzgar enerji santrali, Polat Enerji tarafından Kırşehir'de kuruluyor. 2013 yılında tamamlanması hedeflenen santralin temeli törenle atıldı.

Mucur ilçesine bağlı Geycek köyünde, Polat Enerji tarafından yapımına başlanan rüzgar türbininin temel atma törenine katılan heyeti, Galatasaray eski Başkanı ve Polat Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat karşıladı. Polat Enerji tarafından yapılacak olan rüzgar türbüninin temel atma törenine Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Kırşehir Milletvekili Muzaffer Aslan, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Mucur Belediye Başkanı Ali Şahin katıldı.

Rüzgar türbini projesinin ülkemizde her yönden örnek teşkil edeceğini belirten, ilk rüzgar türbininin temelini birlikte atmanın mutluluğunu yaşadığını ve açılışını da hep birlikte yapmanın nasip olmasını dileyen Başkan Bahçeci, ayrıca sistemle ilgili bilgilerde vererek, rüzgâr türbinlerinin genel olarak kule, jeneratör, hız dönüştürücüleri, elektrik-elektronik elemanlar ve pervaneden oluştuğunu, rüzgârın kinetik enerjisi rotorda mekanik enerjiye çevrildiğini, jeneratörden elde edilen elektrik enerjisi aküler vasıtasıyla depolanarak veya doğrudan alıcılara ulaştırıldığını ve bu gibi sistemlerin ülke ekonomisine katkı sağlayacak sistemler olduğunu söyledi.

Şehrimize yakın bir alanda yapılan rüzgar türbini Türkiye’nin tek noktada kurulu en büyük rüzgâr enerji santrali olma özelliğine sahip. 150 megavat güce sahip olacak ve aynı zamanda toplam 70 adet rüzgâr türbini kurulacak santralin 200 bin nüfusun elektrik ihtiyacını karşılayacağını söyleyen Bahçeci, "2013 yılında bitmesi planlanan bu santralin kurulmasında emeği geçen herkese ve özellikle Adnan Polat Bey’e teşekkür ediyor, şimdiden bu tesisin şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.


Kaynak: http://yurthaber.mynet.com/detay/kirsehir-haberleri/kirsehire-ruzgar-turbini-yatirimi/540784#

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.