Blog Archive

Saturday, November 24, 2012

Doğuş Otomotiv’in merkezinde rüzgar enerjisi kullanılıyor

2009’dan beri her yıl Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar’dan hazırladıkları Kurumsal Sosyal Sorumluluk Raporu’nu dinliyoruz. Uluslararası GRI standartlarında hazırlanan bu raporla kurumda her yıl yaşanan dönüşüm ve değişimi izleme şansımız oluyor. Çevre ve sürdürülebilirlik, verimlilik konuları malum uzun zamandan beri büyük şirketlerin gündeminde. Doğuş Grubu da bu anlamda ilkleri yapan bir şirket. Doğuş Otomotiv ise grup şirketleri arasında da bu konuda öncü adımlar atıyor bir süredir. Ve bu konu yalnızca şirketi ilgilendirmiyor, hepimizin hayatına dokunuyor.

Aclan Acar, geçen yıla göre bu yıl çevre dostu düşük emisyonlu araç satışlarında Türkiye’de alınan yolu özetlerken, “Araç başına karbon emisyonu bir önceki yıla göre yüzde 7.7 azaldı” diyor.

Doğuş Otomotiv bir zamanlar Maslak’taydı. Bir süredir şirketin merkezi Şekerpınar’a taşındı. O bina “akıllı bina” özelliklerine sahip. Yatay bir bina. Asansör yerine merdiven tercih edilmiş örneğin. Bu merkezde rüzgar enerjisi kullanımına da geçilmiş.

8 bin 300 ağaç kurtarıldı

Çalışanların yaptığı çalışmalar ve üretilen projelerle 8 bin 300 ağaç ‘geri dönüşüm’ sayesinde kurtarılmış.

Doğuş Otomotiv bu çalışmaları yalnızca genel merkezinde çalışanlar için yapmıyor. Aynı zamanda bayi, servis ağı ve servis sonrası hizmetler de tüm bu çalışmanın içine katılıyor.

Ayrıca Doğuş Grubu çalışanına yönelik güvenli sürüş ve ilk yardım eğitimleri verilmiş. 53 bin müşteriye de araç teslimlerinde trafikte güvenli araç kullanmakla ilgili bilgiler aktarılmış.

Aclan Acar, tüm bu eğitim çalışmalarının bir bütün olduğunu anlatıyor. “Şirkette sizi karşılayan güvenlik görevlisinden tutun da aracınızla ilgilenen personele kadar herkes bu konunun bir parçası” diyor.

Doğuş Otomotiv, GRI raporuna imza attığından beri ilk önce kendi içinde temizlik yaptı, daha verimli bir hale geldi. Kuşkusuz büyümenin ön koşullarından biri sürdürülebilir olmak.

Araç pazarlamakla işin bitmediğini bu sunumla daha net anlıyoruz. Tüm bu çalışmaların sonucunda geliyor başarı. Doğuş Otomotiv satışlarını 3 kat artırmış.

Aclan Acar, bu yıl yaptıkları bir ilki de sözlerine ekliyor: “Doğuş Otomotiv çalışanları için etik kod yayınladık. Bu sektörün ilk etik kodu bizim için önemli.”

Etik kod çalışanların kariyerleri için bundan sonra çok daha önemli olacak.


Kaynak: http://haber.gazetevatan.com/Haber/489400/1/Gundem

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.