Blog Archive

Sunday, March 21, 2010

Sur Yapı’dan enerji hamlesi

Sur Yapı, hidroelektrik ve rüzgâr santralları kuracak. 100 megavat gücündeki 150 milyon dolarlık hidroelektrik santrallarını 2 yıl içinde kuracaklarını belirten Altan Elmas, rüzgâr enerjisine de 250 milyon euro yatıracaklarını bildirdi.


Konutun patronları enerji hamlelerini sürdürüyor. Önemli bir konut üreticisi daha konut sektörüne adım attı. Bir yandan halka açılma çalışmalarını sürdüren Sur Yapı, gündemine enerji yatırımını da aldı. Hidroelektrik santrallarını enerjideki ana stratejisi olarak belirleyen Sur Yapı, rüzgâr enerjisi için de kolları sıvadı.

Hidroelektrik santrallarında yaklaşık 100 megavat’lık kapasite yaratmayı ana hedef olarak belirlediklerini açıklayan Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, bunun için 2011 sonuna kadar ayırdıkları bütçeyi ise 150 milyon dolar olarak bildirdi.


Hidroelektrik enerji santralı alanındaki ilk yatırımın adresi olarak Malatya Pötürge’yi gösteren Elmas, 25 milyon dolar harcayacakları 18 megavat’lık ilk hidroelektrik santralının inşaatına haziran ayında başlayacaklarını ve 2011 yılı sonunda bitireceklerini ifade etti.

Hidroelektrik alanındaki yatırımlarında bir diğer rotayı ise Hatay Dörtyol olarak belirlediklerini açıklayan Elmas, yine bu yıl içinde başlayacakları projenin kurulu gücünün ise 12 megavat olacağını belirtti. Elmas, bu iki santralın hedefleri olan 100 megavat’ın 30 megavat’ını oluşturduğunu belirterek, geriye kalan için de görüşmelerinin sürdüğünü belirtti.


Rüzgâr enerjisini de bu yönde belirledikleri ana stratejinin önemli bir parçası olarak değerlendiren Elmas, “Mersin ve Balıkesir’de 240 megavat’lık başvurumuz var. İzinler çıkarsa yaklaşık 250 milyon euro yatırım yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.


Kaynak:http://www.milliyet.com.tr/sur-yapi-dan-enerji-hamlesi/ekonomi/haberdetay/21.03.2010/1214152/default.htm?ver=99

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.