Blog Archive

Saturday, October 17, 2009

GURIS in Belen Projesi bitmek uzere..

26.09.2009-Hatay

Hatay'ın Belen ilçesinde, saate 30 megavat elektrik üretecek Rüzgar Enerji Santralleri'nde test çalışmalarına başlandığı bildirildi.

GÜRİŞ Holding Belen Elektrik Üretim AŞ'nin Şantiye Sorumlusu Mühendis Arda Şeker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin Şenbük ve Bakras Mahallesi'nde, 2002'de altyapısını, geçen ağustos ayında da montajını yaptıkları 10 türbinli rüzgar enerji santralinin 60 milyon avroya mal olduğunu söyledi.

Türbinlerde test çalışmasının başladığını, ekim ayının ilk haftasında elektrik üretimine geçeceklerini ifade eden Şeker, şunları kaydetti:

'GÜRİŞ Holding olarak Belen'deki Rüzgar Enerjisi Santrali'nin üretim lisansı 49 yıllığına alındı. Çevre dostu olan rüzgar enerjisi santrali sayesinde ilçe ve bölge ekonomisine katkı sağlayacağız. Yaklaşık 4 kilometrelik bir güzergahta 10 adet rüzgar enerjisi türbini kuruldu. Şimdi her türbin için 120 saatlik test çalışmalarına başladık. Ekim ayının ilk haftasında santralin geçici kabulü yapılacak. Daha sonra elde edeceğimiz enerjiyi Türkiye Elektrik İletim AŞ'ye (TEİAŞ) devredeceğiz.'


Kaynak: http://yenisafak.com.tr/Ekonomi/?i=213074


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.