Blog Archive

Monday, December 9, 2013

Vestas Türkiye, Kangal Rüzgar Enerjisi Santrali için 44 MW’lık sipariş aldı


Vestas Türkiye, Kangal Rüzgar Enerjisi Santrali için 44 MW’lık sipariş aldı
Kangal Elektrik Üretim A.Ş., 22 ünite V100-2.0 MW rüzgar türbinlerinden oluşacak rüzgar enerjisi santrali için Vestas ile anlaşma imzaladı.

44 MW kurulu güce sahip Kangal Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) Sivas ilinde inşa edilecek. Sözleşme, rüzgar türbini tedariği, türbinlerin sahada montajının yapılarak devreye alınması ile 8 yıllık Active Output Management 4000 (AOM 4000) servis ve emre amadelik hizmetini kapsıyor. Rüzgar türbini sevkıyatının 2014 yılının ilk çeyreğinde gerçekleştirilmesi ve aynı yılın üçüncü çeyreğinde de devreye alınması planlanıyor.
Vestas Türkiye Genel Müdürü, Olcayto Yiğit, "Yeni aldığımız bu sipariş, Türkiye pazarında oturmuş servis organizasyonumuza ve kanıtlanmış ürünlerimize olan güveni gösteriyor. Kangal Elektrik Üretim A.Ş. ile ilk rüzgar enerjisi projeleri için işbirliği yaptığımızdan ötürü memnuniyet duyuyoruz. Konusunda uzman yerel ekiplerimizin desteği ile uygun maliyetli, verimli ve güvenilir rüzgar enerjisi çözümleri sunmaya devam edeceğiz." dedi. Kangal RES'in, yıllık 130,000 MWs üretim gerçekleştireceği tahmin ediliyor. Bu da yıllık 60,000 ton karbondioksit emisyonu tasarrufuna eşittir. Bu proje, Türkiye'de 217,000'den fazla kişinin eviçi elektrik tüketimini sağlayacaktır.


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.