Blog Archive

Sunday, December 29, 2013

Tekirdağ’a 49,4 MW’lık Badem RES Projesi

Tekirdağ’a 49,4 MW’lık Badem RES Projesi

Badem Yenilenebilir Enerji ve Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Tekirdağ’da 49,4 MW’lık Badem RES’in kurulmasına ilişkin çalışmalar başladı.

Firma, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) başvurusunu yaparken, proje için ÇED başvurusunu uygun gören Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED toplantılarını önümüzdeki günlerde başlatacak.

PROJE İÇİN 98,8 MİLYON TL YATIRIM YAPILACAK
Proje’nin yaklaşık yatırım maliyeti ÇED başvurusunda 98,8 milyon TL olarak belirlendi.

Proje kapsamında, Tekirdağ İli, Şarköy İlçesi, Çengelli, İğdebağları, Tepeköy, Kirazlı, Yukarıkalamış, Çınar, Mürefte ve Hoşköy Köyleri Mevkii’nde her biri 2,6 MW Kurulu gücünde 19 türbinden oluşan toplam 49,4 MW kurulu güce sahip “Badem Rüzgar Enerji Santrali Projesi” kurulması ve işletilmesi planlanıyor.

Proje için; hazırlık aşaması 22, inşaat dönemi 30 ay olmak üzere toplam yatırım süresi 52 ay olarak planlanmakta olup, projenin inşaat aşamasında 20 kişi ve işletme aşamasında 7 kişi çalışacak. 

RÜZGAR ÖLÇÜM İSTASYONU KURULUM RAPORU VERİLDİ
Badem RES Projesi için Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne rüzgar ölçüm istasyon kurulum kabulü için başvurulmuş olup, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Rüzgar Ölçüm İstasyonu Kurulum Raporu verildiği belirlendi. 


Kaynak: http://enerjigunlugu.net/tekirdaga-494-mwlik-badem-res-projesi_6299.html

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.