Blog Archive

Wednesday, July 6, 2011

Aydın’ın Rüzgar Enerjisi Kapasitesi Açıklandı

Aydın’ın Rüzgar Enerjisi Kapasitesi Açıklandı

Aydın İl Genel Meclisi Enerji Doğal Kaynaklar Sanayi ve Ticaret Komisyonu hazırladığı raporda Aydın’ın rüzgar enerjisi kapasitesini açıkladı. Raporda Aydın’da kurulabilecek rüzgar enerjisi kapasitesinin 504.75 kilometrekare alanda 2523.76 M.W olduğu belirtildi.

Aydın İl Genel Meclisi Enerji Doğal Kaynaklar Sanayi ve Ticaret Komisyonu Başkanı Halil İbrahim Karaçam hazırladıkları raporu Aydın İl Genel Meclisi toplantısında okudu. Raporda, Aydın sınırları içerisinde, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nca verilen dört rüzgar enerjisi santrali bulunduğunu söyledi. Lisans sahibi olan şirketlerin adını, bulunduğu yerleri ve güç kapasitelerini açıklayan Karaçam; “Tesis yeri Çine Mardan Baba olan, Sabaş Elektrik Üretim A.Ş’ye ait olan tesisin kuruluş güç kapasitesi 24 M.W’tır. Tesis yeri yine Çine Madran Baba Dağı Topçam Tepe Mardan Baba Tepe Kayalık Tepe’de Kıroba Elektrik Üretim A.Ş’ye ait olan tesisin kuruluş güç kapasitesi 19.5 M.W’tır. Tesis yeri Saplatan Dağı Akbük Didim olan Ayen Enerji A.Ş’ye ait olan tesisin kuruluş güç kapasitesi 31.5 M.W’tır. Tesis yeri Aydın olan ABK Enerji Üretmek Projelerini Geliştirme İnşaat Turizm Nakliyat San. ve Tic. A.Ş’ne ait tesisin kuruluş güç kapasitesi 30 M.W’tır.” dedi.

Konuşmasında rüzgar enerjisi yatırımı yapmadan önce her işte olduğu gibi fizibilitenin çok iyi yapılmış olması gerektiğine dikkat çeken Karaçam rüzgar enerji yatırımlarında şu adımların izlenmesi gerektiğine dikkat çekti: “Saha seçimi, seçilen sahada mevcut başvuru durumunun araştırılması, seçilen sahanın arazi yapısı, arazi mülkiyeti, ulaşım imkanları, trafo merkezlerine uzaklıkları dikkate alınmalıdır. Seçilen sahada en az bir yıl uzman tarafından enerji amaçlı rüzgar ölçümleri yapılmalıdır. Rüzgar ölçümleri ile elde edilen rüzgar verilerinin analiz edilerek yatırım kararının alınması, EPDK’ya lisans başvurusu yapılması ve çalışmalara başlanması”

Aydın İl Genel Meclisi Enerji Doğal Kaynaklar Sanayi ve Ticaret Komisyonu Başkanı Halil İbrahim Karaçam Aydın’da yeni Rüzgar Enerji Santrali çalışması yapacak şirket ya da tüzel kişilik bulunmadığını sözlerine ekledi.


Kaynak: http://www.haberciniz.biz/aydinin-ruzgar-enerjisi-kapasitesi-aciklandi-1095321h.htm

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.