Blog Archive

Tuesday, May 31, 2011

Rüzgarda 5. Grup İhale gerçekleşti

12 Mayıs’ta gerçekleşen ihale, rüzgar enerjisi yatırımları ile ilgili yarışma yönetmeliği gereği, rüzgar enerjisine dayalı üretim tesisi kurmak üzere yapılmış lisans başvurularından aynı bölge ve/veya trafo merkezi için birden fazla başvurunun bulunduğu 6 trafo merkezine bağlanacak olanları belirlemek amacıyla yapıldı. 36 firmanın başvuruda bulunduğu ihalede Nazilli TM için yapılacak yarışmanın ertelendiği bildirildi.

İhalede, Sakarya TM’de YG 50 Megavatlık (MW) kapasite için 2 proje yarıştı. Kilovat saat (kWh) başına verdiği 0,03 Kuruş RES katkı payı teklifi ile 50 MW kapasiteyi Marmara RES kazandı.

Köseköy TM’de YG 120 Megavatlık (MW) kapasite için 2 proje yarıştı. Kilovat saat (kWh) başına verdiği 0,04 Kuruş RES katkı payı teklifi ile 120 MW kapasiteyi Yuva Enerji kazanırken, Sapres Elektrik yarışmaya teşekkür mektubu verdi.

Pamukova TM’de YG 80 Megavatlık (MW) kapasite için 4 proje, OG 20 Megavatlık (MW) kapasite için 1 proje katıldı. Kilovat saat (kWh) başına verdiği 0,59 Kuruş RES katkı payı teklifi ile Uygun Enerji YG 80 MW kapasitenin tamamını kazandı. OG 20 Megavatlık (MW) kapasite için tek proje olarak yarışmaya katılan ve Kilovat saat (kWh) başına verdiği 0,05 Kuruş RES katkı payı teklifi ile Pamukova Enerji aldı.

Sinop TM’de YG 35 Megavatlık (MW) kapasite için 2 proje yarıştı. Kilovat saat (kWh) başına verdiği 0,7 Kuruş RES katkı payı teklifi ile Orsa Enerji Üretim A.Ş. kazandı. OG 5 Megavatlık (MW) kapasite için 2 proje yarıştı. Kilovat saat (kWh) başına verdiği 0,01 Kuruş RES katkı payı teklifi ile Orsa Enerji kazanırken Atom Enerji teşekkür mektubu verdi.

İsaköy TM’de YG 50 Megavatlık (MW) kapasite için 2 proje yarıştı. Kilovat saat (kWh) başına verdiği 0,05 Kuruş RES katkı payı teklifi ile Çevrim Enerji kazandı.

Şile TM’de YG 100 Megavatlık (MW) kapasite için 3 proje yarıştı. Kilovat saat (kWh) başına verdiği 0,05 Kuruş RES katkı payı teklifi ile Denizhan Enerji kazanırken Süper teşekkür mektubu verdi.

Karabiga TM’de YG 60 Megavatlık (MW) kapasite için 11 proje yarıştı. Kilovat saat (kWh) başına verdiği 5,1 Kuruş rekor düzeydeki RES katkı payı teklifi ile İçdaş Çelik Enerji kazanırken Verim Enerji ve Çekim Enerji teşekkür mektubu verdi.

Biga TM’de OG 2 Megavatlık (MW) kapasite için tek proje olarak yarışmaya katılan ve Kilovat saat (kWh) başına verdiği 0,03 Kuruş RES katkı payı teklifi ile Grc Rüzgar Enerjisi KARABİGA TM ile çakıştığı için bu kapasiteyi alamadı.

Yeni yarışma tarihleri yayınlandı

Rüzgarda yeni yarışma duyuruları yayınlandı. Buna göre 6. paket yarışma 6 Haziran saat 10:00’da, 7. paket yarışma 28 Haziran saat 14:00’d ve 8. paket yarışma 29 Haziran saat 14:00’da TEİAŞ Genel Müdürlüğü’nde gerçekleşecek.


Kaynak: http://www.petroturk.com/HaberGoster.aspx?id=5141&haber=Ruzgarda-5-Grup-ihale-gerceklesti

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.