Blog Archive

Friday, October 3, 2014

Nordex Türkiye 1 GW Satis Sınırını Aştı

Nordex Türkiye’nin dört rüzgâr enerjisi projesi için toplamda 112,2 MW’lık türbin siparişi aldığı açıklandı.

Nordex Türkiye’den konu ile ilgili yapılan açıklamada türbinlerin yeni inşa edilecek olan Ödemiş ve Bağarası rüzgâr enerjisi santrali (RES) projeleri ile kapasite artırımı sağlanacak olan Edincik ve Bandırma-3 RES projeleri için tedarik edileceği bildirildi.

Açıklamaya göre Ödemiş ve Bağarası projeleri Erdem Holding tarafından hayata geçirilecek iken, santraller şirketin ilk yenilenebilir enerji yatırımları olacak.

İzmir’in Ödemiş ilçesinde inşa edilecek olan Ödemiş RES 7 adet Nordex N117/3000 türbininden oluşacak ve 21 MW’lık kurulu güce sahip olacak.

Aydın’da 6.6m/s ortalama rüzgar hızına sahip, 800 metre rakımlık bir alanda inşa edilecek olan Bağarası RES ise 20 adet N117/2400 türbinden oluşacak ve 48 MW’lık kurulu güce sahip olacak. Santralin tam güç ile devreye girdiğinde yıllık 130.000 Megavat-Saatlik elektrik üretimi gerçekleştirmesi öngörülüyor.

Nordex her iki santral için de beş yıl boyunca servis ve bakım hizmeti verecek.

Edincik ve Bandırma-3 santralleri Nordex türbinleri kullanmaya devam edecek

Daha önce yine Nordex türbinleri kullanılarak inşa edilen Edincik ve Bandırma-3 RES projelerinde gerçekleştirilecek kapasite artışında Nordex tarafından sağlanacak N117/2400 türbinleri kullanılacak.

Ağaoğlu Enerji portföyünde bulunan Edincik RES projesinin kurulu gücü 30 MW’dan 56,4 MW’a, Bursa Temiz Enerji’ye ait olan 25 MW kapasiteli 41,8 MW’lık kurulu güce ulaşacak.

Projelerin devreye girmesi Nordex türbinlerinin Türkiye’nin toplam rüzgâr enerjisi gücü içindeki payını 1,050 MW seviyesine çıkarmış olacak.

Kaynak: http://www.yesilekonomi.com/yenilenebilir-enerji/nordex-1-gw-sinirini-asti

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.