Blog Archive

Sunday, April 28, 2013

Türk Heyeti ABD'deki Rüzgar Enerjisi Teknolojisini İnceledi



Türk Heyeti ABD'deki Rüzgar Enerjisi Teknolojisini İnceledi


TurkishNY.com - Türkiye’den işadamı ve yetkililer, Iowa Lakes Community College’daki (ILCC) Rüzgar Enerjisi ve Türbin Teknolojisi programına ilişkin bilgi almak üzere Perşembe günü Iowa, Estherville’de idiler.

Spencer Daily Reporter’ın haberine göre Türkiye’nin resmi temsilcisi olarak tayin edilen Niğde-Bor Sanayi Bölgesi direktörü Yavuz Kavaklıoğlu ve Renewable Energy Systems (Yenilenebilir Enerji Sistemleri) isimli şirketin kurucu ortağı Antalyalı Erol Günalan, Estherville’deki toplantıya katıldılar.

Yine toplantıda olan Günalan’ın ortağı Iowa Lakes Rüzgar Enerjisi öğrencisi Ethan Hunter’ın, Rüzgar Enerjisi ve Türbin Teknolojisi programını tamamlayıp, 2013 Mayıs ayında Uygulamalı Bilimler alanında önlisans derecesini alması bekleniyor.

Perşembe gününün görüşmeleri Renewable Energy Systems tarafından Türkiye’ye bir Rüzgar Akademisi kurulması mevzusuna odaklıydı.

Projeye ilişkin akıl hocalarından biri olarak Şubat ayında hayatını kaybeden Rüzgar Eğitmeni Craig Evert’e atıfta bulunan Hunter, Iowa Lakes’in sahip olduğu küresel saygınlık dolayısıyla, Rüzgar Akademisi Türkiye’ye dair Iowa Lakes modelini örnek almak istediklerini belirtti.

Iowa Lakes Rüzgar Enerjisi ve Türbin Teknolojisi programı, American Wind Energy Association Seal of Approval (Amerikan Rüzgar Enerjisi Birliği Onayı) elde eden ABD çapındaki ilk programlardan biridir.

Konuklara ayrıca Esherville’deki bir rüzgar tesisi de gezdirildi. Gezi boyunca, eğitmenler takdir gören programın müfredatının ana hatlarını belirttiler.

Hunter, Kavaklıoğlu ve Günalan’ı Iowa’daki rüzgar enerjisinin etkilerini daha iyi kavramaları açısından Iowa Rüzgar Enerjisi Birliği’nin Des Moines’teki geleneksel konferansına götürdü.

Kavaklıoğlu ve Günalan, Iowa Lakes’te bulundukları süre boyunca üniversitenin yönetim ekibinin eğitmenleri ve üyeleriyle birkaç görüşme yaptılar.

Konuklar ayrıca ILCC Başkanı Valerie Newhouse, Mütevelli Heyeti Başkanı Janice Lund ve Yönetim Kurulu Üyesi Dave Gottsche ile de tanışma fırsatı buldular.

Kaynak: http://www.turkishny.com/usa-life/87-usa-life/118674-turk-heyeti-abddeki-ruzgar-enerjisi-teknolojisini-inceledi#.UXz3zrXikfU

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.