Blog Archive

Sunday, March 17, 2013

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği yönetimi yenilendi

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TUREB), gelecek 3 yıl için yeni yönetimini seçti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda yapılan 10. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Mustafa Serdar Ataseven ve ekibi yeni idari kadro olarak belirlendi.

Açılış konuşmasını Enerji Komisyonu Başkanı Mahmut Mücahit Fındıklı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan'ın yaptığı genel kurula Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Genel Müdürü Kemal Yıldır, Enerji İşleri Genel Müdürü Zafer Demircan, Dış İlişkiler ve AB Genel Müdürü Murat Karapınar ile Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü'nden temsilciler katıldı.

Sektör paydaşlarının de ilgi gösterdiği seçimlerde aynı zamanda TÜREB'in ilk başkanı olan Süheyl Elbir ile önceki başkanlardan Mustafa Mendilcioğlu'na Enerji Bakan Yardımcısı ve Enerji Komisyonu Başkanı tarafından plaket verildi.
Önceki başkanların onursal üye olması hususunda verilen önerge oy birliği ile kabul edildi. Tüzük değişikliğinin de gündeme geldiği toplantıda, genel kurulunda yeni bir yapılanmaya gidildiği de vurgulandı. Geçmiş dönemdeki başarılı çalışmaların bir sunumla tanıtıldığı faaliyet raporunun ardından gelecekle ilgili projeler ve planlar tartışıldı.

YENİ YÖNETİM KADROSU

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği'nin (TUREB) yeni yönetim kadrosu şu isimlerden oluştu:

Ataseven Enerji Üretim AŞ'den Mustafa Serdar Ataseven, Siemens Sanayi Tic. AŞ'den Hakan Yıldırım, Bolakar Enerji Dan. Ltd. Şti'den Ünal Terzi, Enerji Bakanlığı Dış İlişkiler AB Genel Müdürlüğü'nden Murat Karapınar, Enerji Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdürlüğü'nden Zafer Demircan, Türkiye Elektrik İletim AŞ'den İbrahim Balanuye, Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü'nden Mustafa Çalışkan, Özgül Grup'tan Ömer Faruk Özgül, Enerjisa'dan İbrahim Erden, Boydak Enerji Üretim ve Tic. AŞ'den Gültekin Eranıl, GNY Elektromekanik Taah.İnş.Tur.Tic Ltd.Şti'den Hüsnü Alpkan Günay.


Kaynak : http://www.timeturk.com/tr/2013/03/12/turkiye-ruzgar-enerjisi-birligi-yonetimi-yenilendi.html

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.