Blog Archive

Sunday, September 16, 2012

TÜREB'den Rüzgar Enerjisi Kongresi

TÜREB'den Rüzgar Enerjisi Kongresi

15 Eylül 2012 Cumartesi 11:42


Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Türkiye'nin rüzgar enerjisiyle ilgili ilk uluslararası organizasyonu olan Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi'ni 7-8 Kasım'da İstanbul'da düzenleyecek

2015 yılındaki Avrupa Rüzgar Enerjisi Kongresi'ne de ev sahipliği yapmaya aday olan TÜREB, kongrede, Türkiye rüzgar pazarını yabancı yatırımcılara tanıtacak.

TÜREB Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2013 yılı sonuna kadar 11 bin MW lisanslanmış ve lisanslanacak proje stoku bulunduğunu belirterek, hedeflerinin 2023'e kadar bu rakamı 20 bin MW düzeyine çıkarmak olduğunu söyledi.

Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü'nün potansiyel belirleme çalışmaları sonucu Türkiye'nin 48 bin MW tekno-ekonomik rüzgar potansiyelinin olduğunun tespit edildiğini anlatan Ataseven, şunları kaydetti:

''TEİAŞ 2013 yılından sonra her yıl bin MW ek kapasite vereceğini açıkladı. Avrupa'nın en büyük karasal rüzgar pazarı olan Türkiye'de artık sürdürülebilir bir rüzgar sektörü var. Bu durumu yerli ve yabancı yatırımcılara anlatmak ve ülkemizde rüzgar sektörünün önünün çok açık olduğunu vurgulamak istiyoruz. Bunun için 7-8 Kasım'da İstanbul'da Türkiye'nin rüzgar enerjisiyle ilgili ilk uluslararası organizasyonu olan Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi'ni düzenleyeceğiz.''

Ataseven, kongreye yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda davetli katılacağını bildirdi.

-''Türkiye Rüzgar Yol Haritası'' açıklanacak-

Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi'nde gösterecekleri performansın kendileri için önemli olduğunu ve bu organizasyonu aday oldukları 2015 yılındaki Avrupa Rüzgar Enerjisi Kongresi'nin de provası niteliğinde gördüklerini ifade eden Ataseven, 2013'te Avusturya'da, 2014'te İspanya'da düzenlenecek kongrenin 2015'te Türkiye'de düzenlenmesini çok istediklerini söyledi.

Kasım ayındaki kongrede yabancı yatırımcılarla Türk yatırımcıların ortaklık yapma zeminini hazırlayacaklarını belirten Ataseven, burada bir süredir üzerinde çalıştıkları ve sona geldikleri ''Türkiye Rüzgar Yol Haritası''nı da paylaşacaklarını bildirdi.

Ataseven, bu çalışmanın, Türkiye'nin ileriki dönemde rüzgar sektöründeki durumunu somut şekilde rakamlarla ortaya koyacağına dikkati çekerek, ''Asya ve Avrupa arasında bir köprü olan İstanbul'un bu organizasyonla birlikte rüzgar için de bir enerji köprüsü olacağına inanıyoruz'' dedi.



Kaynak: http://www.haber10.com/haber/300097/

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.