Blog Archive

Saturday, June 16, 2012

Çine İlçesindeki Rüzgar Enerjisi Santrali Yatırımı

Aydın Valisi Kerem Al: "Santral yapım çalışmaları 15 Haziran Cuma günü yeniden başlayacak, güvenlik güçlerimiz de çalışma yapılacak bölgede güvenlik tedbiri alacak"

Aydın Valisi Kerem Al, Çine ilçesine bağlı İbrahimkavağı köyü Madranbaba mevkisinde kurulması planlanan, ancak köylülerin tepkisi nedeniyle yaklaşık 9 aydır kurulum çalışmaları duran rüzgar enerjisi santralinin yapımına, 15 Haziran'da güvenlik güçlerinin alacağı önlemlerle yeniden başlanacağını bildirdi.

Vali Al, Hükümet Konağı'nda düzenlediği basın topla-ntısında, Madranbaba mevkisinde kurulması planlanan rüzgar enerjisi santralinin yaklaşık 3 yıldır kentin gündeminde olan bir konu olduğunu belirtti.

Santralin kurulumu için 2008 yılında Aydın İl Genel Meclisi'nin imar planını onayladığını, 2010 yılında da Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) üretim lisansı verdiğini kaydeden Al, "Ben göreve başlamadan önce süreç içerisinde santralden dolayı zarar göreceğini düşünen köylüler ile firma yetkilileri karşı karşıya gelmiş, jandarma devreye girmiş, tatsız olaylar yaşanmış. 9 aydır firma yetkilileri ile köylüleri uzlaştırmaya çalışıyoruz. Santral yapım çalışmaları 15 Haziran Cuma günü yeniden başlayacak, güvenlik güçlerimiz de çalışma yapılacak bölgede güvenlik tedbiri alacak" diye konuştu.

Vali Al, ayrıca bu konu hakkında yapılacak haberlerde basın kuruluşlarına sorumluluk çağrısı yaptı.

Aydın Belediyesi tarafından yaptırılan otogarın temel atma törenine katılmasıyla ilgili yerel basında kullanılan "İlk defa CHP'li bir belediye başkanı ile AK Parti iktidarının çektiği fotoğraf bizi duygulandırdı" değerlendirmelerinden duyduğu rahatsızlığı da ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu nasıl bir ruh halidir- Bu ile yapılan hizmetlerle ilgili konularda parti şablonlarını çok mu öne çıkarmamız lazım- Otogara bir yer sağlamamız lazım. Eğer elimizde varsa, bunu tahsis etmek kadar doğal ne olabilir-"

Kaynak: http://www.haberciniz.biz/cine-ilcesindeki-ruzgar-enerjisi-santrali-yatirimi-1496877h.htm

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.