Blog Archive

Saturday, May 5, 2012

Eczacibasindan Rüzgara 140 milyon avroluk yatırım

Rüzgar''a 140 milyon avroluk yatırım

11 Nisan 2012 11:35
Türkiye'nin en büyük rüzgar üretim santrallerinden biri 140 milyon avroluk yatırımla Kocaeli'nin Hereke ilçesinde kurulacak.

ANKARA - Selma Kasap

Eczacıbaşı Topluluğu Üst Yöneticisi (CEO) Erdal Karamercan, gerekli izinlerin ve onayların alınmasından sonra mevcut bir rüzgar santral projesine ortak olacaklarını söyledi.
Karamercan, bu projeyle, Kocaeli'nin Hereke ilçesinde 80 kilometrekarelik bir alanda, yaklaşık 110 megawattlık kapasiteye ulaşmayı hedeflediklerini ve Türkiye'nin en büyük rüzgar üretim santrallerinden birisini kurmak için çalışmalara başladıklarını belirtti.

Bu amaçla, rüzgar enerjisi konusunda Demirer Grubu'nun Erguvan Enerji adlı kuruluşuyla yüzde 50'şer payla ortaklığa gideceklerini belirten Karamercan, ''Benimsediğimiz sürdürülebilir kalkınma anlayışımıza yönelik faaliyetlerimizi destekleyen çok önemli bir yatırım olacak'' dedi.

Rüzgar gücünden elektrik üretiminin, yaşanan teknolojik gelişmelere bağlı olarak kazandığı ekonomik değerin yanı sıra ekolojik dengenin bozulmadan korunmasına da katkı sağladığını vurgulayan Karamercan, gerekli izinlerin alınmasının ardından hisse devrinin gerçekleşeceğini ifade ederek, ''Bir sene içerisinde yatırıma başlamayı hedefliyoruz. Bölgeye 140 milyon avro tutarında yatırımı planlıyoruz'' diye konuştu.

Kaynak : http://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/45011----ruzgar--a-140-milyon-avroluk-yatirim

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.