Blog Archive

Thursday, November 4, 2010

Güneş ve rüzgar enerjisi mühendisliği okuyun

'Güneş ve rüzgar enerjisi mühendisliği okuyun'

Köln Türk Mühendisler Derneği'nden Hakkı Bekdemir, başta Almanya olmak üzere dünyada güneş ve rüzgar enerjisi mühendislerine büyük ihtiyaç olduğunu belirterek, teknik konulara ilgi duyan gençlere bu alana yönelmeleri tavsiyesinde bulundu.

Köln Türk Mühendisler Derneği (VTI) üyeleri Köln Türk Veli Girişimi'ni ziyaret etti. Görüşmede her iki sivil toplum kuruluşu önümüzdeki günlerde mühendislik dallarında Türk gençlerini bilgilendirme ve teşvik için toplantılar düzenleme kararı aldı.

Türk Veli Girişimi'nden Metin Özsınmaz bu toplantılar için okul idareleriyle görüşmeler yapacaklarını ifade etti. Mühendisler Derneği'nden Hakkı Bekdemir ise teknik konulara ilgi duyan gençleri mühendislik alanlarına yönelmeleri tavsiyesinde çağırdı. Bekdemir özellikle güneş ve rüzgar enerjisi mühendislerine büyük ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

"ALMANYA'DA 60 BİN MÜHENDİS AÇIĞI VAR"
Trafik Mühendisi Hakkı Bekdemir şunları söyledi: “Almanya'da şu anda 60 bin mühendis açığı var. Mühendislik dallarında okuyan Türk gençlerinin iş bulma şanslarının yüksek olduğunu düşünüyorum. Güneş ve rüzgar enerjisi mühendisliği çok yeni bir alan. Özellikle bu dalın geleceği parlak. Çünkü dünyada güneş ve rüzgar enerjisine doğru bir yönelme var. Almanya'da güneş ve rüzgar enerjisi mühendisliğinde 500 civarında öğrenci var. Bunların içinde Türk öğrenciler bulunduğunu da biliyorum. Bu gençler ileride Türkiye'de de çalışabilirler. Teknik konulara ilgi duyan gençlere Köln Türk Mühendisler Odası olarak mühendislik dalları konusunda her zaman bilgi vermeye ve onlara yardımcı olmaya hazırız. Gençlerimiz bize info@VTI-koeln.de mail adresinden ulaşabilirler.”

Makine mühendisi Nihat Nurlu ise, Türk gençlerine şöyle seslendi: “Her genç üniversiteye gidebilir. Önemli olan bir kişinin istekli ve azimli olması. İşsizlikten kurtulmak için tek çare okumak.”

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/dunya/16188068.asp

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.