Su Entertainment Group, müşterileri iklim değişikliğiyle mücadele edecek. Ödenen hesapların 1 lirası, WWF-Türkiye’ye aktarılacak. Grup işletmelerinde artık rüzgâr enerjisinden yararlanacak.
SU Entertainment Group bünyesinde bulunan Reina, Suada Club, G Balık, Suda Kebap, Supperclub ve The Mix Cafe’de eğlenen veya yemek yiyenler, iklim değişikliğiyle mücadele edecek. Bu mekanların müştelerinin ödediği tutarların 1 lirası, yapılan işbirliği kapsamında Doğal Hayatı Koruma Vakfı’na (WWF-Türkiye) iklim değişikliğiyle mücadele kampanyasına destek olmak için aktarılacak. Önümüzdeki sezon da devam edecek işbirliği sonucunda 100 bin liralık gelirin WWF Türkiye’ye verilmesi planlanıyor. İklim değişikliğiyle mücadeleye müşterilerinin de katılmasını sağlayan Su Entertaintmen Group, yıllık ortalama kullandığı 1 milyon liralık enerjiyi, rüzgar enerjisinden alarak çevreye zarar vermekten de kaçınacak.
SU Entertainment Group Genel Müdürü Güven Karataş, müşterilerini iklim değişikliğiyle mücadeleye ortak edeceklerini belirterek, mönülere Türkçe ve İngilizce broşürler koyacaklarını, işletmelerindeki dev ekranlarda işbirliğinin anlatıldığı kısa filmler oynatılacağını kaydetti. Güven Karataş, 1 Temmuz’dan itibaren Akenerji’den rüzgar enerjisi satın alacaklarını belirterek, “1550 ton karbon salınımını engelleyerek, 73 bin ağacın sağladığı temiz havaya eşdeğer bir katkıda bulunacağız. Her gün 23.00’da mekanlarda 30 saniye sessizlik sağlayarak, rüzgar tribünlerinin sesini müşterilerimize dinletecegiz” dedi. WWF Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak da, “Düşük karbon ekonomisine geçişte, özel sektör büyük rol oynayacak. Şirketlerin gönüllü ‘offset’ yaparak enerjide alternatifleri değerlendirmeye başlaması gerekiyor” dedi.
23.59’da kapatırsak gençler ne yapacak
REINA’nın işletmecisi Ali Ünal, işletmelerde müziğin 23.59’da kapatılmasıyle ilgili olarak, “Huzur, sükunet iki taraf için de önemli. Ancak elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bakandan da randevu talep ettik” dedi. Yeme, içme ve eğlence sektörünün ekonomide çok önemli bir yer tuttuğunu anlatan Ali Ünal, şunları söyledi: “Reina’da 600 kişi çalışıyor ve çalışanların çoğu 20-30 yaş aralığında. İşletmeler kapatılırsa istihdam ve ekonomiye katkımız azalır. Ayrıca gençler burada, denetlenen mekanlarda eğleniyor. Bu mekanlar kapatılırsa gençler ne yapacak? Ne tür mekanlarda eğlenecek?”
Kaynak: http://www.tagesschau.de/multimedia/sendung/ts20328.html
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.