Blog Archive
-
▼
2011
(117)
-
▼
February
(19)
- Türkiye, rüzgar enerjisinde Avrupa'da 11. sıraya y...
- Bandırma'da Rüzgar Enerjisi Ve Türbinleri Sempozyu...
- “Yenilenebilir enerji cenneti olan Çanakkale, Türk...
- Rüzgarı enerjine kat
- Pehlivanoğlu Amasya’da HES Selçuk’ta rüzgâr gülü k...
- Hamburg'da Türkiye günü düzenlenecek
- Rüzgar ve güneş enerjisi üreten köprü
- GE Will Start Making Wind Power Equipment in Turke...
- Rüzgar santrallerinde çoklu başvurular için ilk ih...
- 50 KW'lık rüzgâr türbinine TÜBİTAK'tan destek
- Enerjide teşvik rüzgarı esecek
- Rüzgar Enerjisi Sempozyumu Bandırma'da Düzenlenecek
- RÜZGAR ENERJİSİ DEĞERLENDİRİLMELİ
- Devir "hesap" devri
- 'Kendi elektriğini üret'e büyük talep
- -BAKAN YILDIZ ÇANAKKALE'DE
- Sıra Gestamp ile enerji yatırımına geldi
- EnerjiSA Çanakkale'de rüzgar santrali açtı
- TEİAŞ rüzgar enerjisi santral ihalelerini yapıyor
-
▼
February
(19)
Monday, February 28, 2011
TEİAŞ rüzgar enerjisi santral ihalelerini yapıyor
Saturday, February 26, 2011
EnerjiSA Çanakkale'de rüzgar santrali açtı
Sıra Gestamp ile enerji yatırımına geldi
-BAKAN YILDIZ ÇANAKKALE'DE
Wednesday, February 23, 2011
'Kendi elektriğini üret'e büyük talep
Devir "hesap" devri
RÜZGAR ENERJİSİ DEĞERLENDİRİLMELİ
Rüzgar Enerjisi Sempozyumu Bandırma'da Düzenlenecek
Enerjide teşvik rüzgarı esecek
Saturday, February 19, 2011
50 KW'lık rüzgâr türbinine TÜBİTAK'tan destek
Rüzgar santrallerinde çoklu başvurular için ilk ihale yapıldı
Monday, February 7, 2011
GE Will Start Making Wind Power Equipment in Turkey, Vice Chairman Says
General Electric Co. will start making wind power equipment in Turkey, vice chairman John Krenicki said.
GE may decide on the details of the investment this year, Krenicki said in an interview in Istanbul today with Bloomberg HT television’s Ozlem Dalga.
Turkey is a “top priority” for GE’s energy and health care businesses, Krenicki said.
Rüzgar ve güneş enerjisi üreten köprü
Francesco Colarossi, Giovanna Saracino ve Luisa Saracino tarafından tasarlanan doğa dostu enerji köprüsü dünyanın gidişatını etkileyecek kadar akılcı gözüküyor. Köprünün ayaklarında bulunan 26 adet rüzgar türbini, köprünün üstündeki güneş panelleri ile güç birliği yaptığında 15.000 evin enerjisini karşılayacak kadar elektrik üretebiliyor.
Ürettiği enerji ile evleri aydınlatabilmesi hatta tarım ürünlerinin yetiştirilmesine destek olabilmesi söz konusu olan bu doğa dostu köprü aynı zamanda sıra dışı şık tasarımıyla göze de hitap ediyor.
Hamburg'da Türkiye günü düzenlenecek
Pehlivanoğlu Amasya’da HES Selçuk’ta rüzgâr gülü kuruyor
Saturday, February 5, 2011
Rüzgarı enerjine kat
Güncelleme:02 Şubat 2011 11:32
Bu alanda Türkiye’nin ilk ve tek üniversite öğrenci kulübü unvanı ile 2010 yılının mart ayında kurulan Rüzgar Enerjisi Kulübü, bu unvanını hala elinde bulunduruyor.
Her geçen gün azalmakta olan kaynaklar ile uluslararası bir soruna dönüşen enerji kıtlığı meselesinin öneminin farkında olan Rüzgar Enerjisi Kulübü, bu konuda kendi üzerine düşen görevi yerine getirmek için çalışmaktadır. Kulübün amacını; rüzgar enerjisi hakkında başta üniversitelerinde olmak üzere toplumsal bir bilinç oluşturmak olarak belirleyen ve bu konuda dünyadaki gelişmeleri ve gelişen teknolojiyi takip ederek, yepyeni projeler üreten bu mühendis adayları, sosyal sorumluluklarının bilincinde emin adımlarla ilerlemektedirler. Öğrenci kulüplerinin temel felsefesi olan sosyalleşme ve kişisel gelişimin en ön planda tutulduğu Rüzgar Enerjisi Kulübü’nde, projeler, sorumluluk üstlenme ve yerine getirme şeklinde ilerlemektedir.
Rüzgar Enerjisi Kulübü’nde üzerinde çalışılan teknik projelerin başında “Türkiye’nin Rüzgar Enerjisiyle Çalışan İlk Profesyonel Arabası” gelmektedir. Bu teknik projenin amacı, düzenli olarak her sene gerçekleştirilmekte olan uluslararası yarışlara katılıp ülkemizi en iyi şekilde temsil etmektir.
Bir diğer ilgi çekici teknik projeleri ise, Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Yerleşkesi’nde kurulması planlanan rüzgar türbinidir. Rüzgar enerjisi alanındaki bilimsel çalışmalar için bir açık hava laboratuarı görevini üstlenecek olan bu türbin, aynı zamanda kampüs elektrik ihtiyacının da belirli bir miktarını karşılamış olacaktır.
Bu süreçte organizasyonel projelerden de geri kalmayan ve aralık ayında gerçekleştirdikleri “Güneş ve Rüzgar Enerjisi Teknolojileri Öğrenci Semineri”ne toplamda 350 kişilik bir katılımla farklı bir etkinliğe imza atan Rüzgar Enerjisi Kulübü, “Rüzgar Günleri 2011” ile hedefini çok daha yükseltiyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi Dekanlığı işbirliğiyle bu yıl ilki düzenlenecek olan Rüzgar Günleri 2011, 9-10 Mart tarihlerinde Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü Oditoryumu’nda gerçekleştirilecektir. Yıldız Teknik Üniversitesi “100.Yıl Projeleri” kapsamında bulunan ve her yıl düzenlenmesi planlanan bu etkinlik ile rüzgar enerjisinin her geçen gün artmakta olan öneminin vurgulanması ve farklı bir vizyonla, rüzgar enerjisinin tüm yönlerinin değerlendirilmesi amaçlanmaktadır. Konuşmacı olarak üniversitelerden akademisyenler, özel sektör ve kamu kuruluşlarından da temsilcilerin katılımıyla gerçekleşecek olan “Rüzgar Günleri 2011”de, rüzgar enerjisi konusunda uzman kişilerin bilgi ve tecrübelerinden faydalanılacaktır. Bu şekilde, rüzgar enerjisinin gelişimine katkı sağlanması ve yaygınlaştırılması açısından daha bilinçli bir toplum hedeflenmektedir. Bu etkinlik için katılım sınırlı sayıda ve herkese açık olup, başvurular şubat ayı içerisinde www.ruzgarenerjisikulubu.com adresinden yapılabilecektir.
“Rüzgar Günleri 2011” konuşmacı listesi:
- Prof. Dr. Tanay Sıdkı UYAR – Marmara Üni. YTAM, Dünya Rüzgar Enerjisi Birliği
- Mehmet KAZANCI – Mmeka Holding
- Dr. M. Hilmi GÜLER – Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı
- Mustafa Serdar ATASEVEN – Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği
- Şule ERKOÇ – Garrad Hassan
- Gökhan MERİÇLİLER – Young Guru Academy
- Utku SİMİTLİ – Young Guru Academy
- Mehmet Ali NEYZİ - Vestas
- Mete MALTEPE – General Electric Energy
- Dr. Cenk SEVİM – Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi
- Cem GEYİK – Çimtaş Boru
- Serkan ASLAN – Sarılar Nakliyat
Kaynak: http://haber.mynet.com/detay/guncel/ruzgari-enerjine-kat/554160
“Yenilenebilir enerji cenneti olan Çanakkale, Türkiye’nin tüm enerji ihtiyacının karşılayabilir”
Prof. Dr. Osman Demircan, Çanakkale'nin, güneş, rüzgar, jeotermal ve akıntı gibi önemli yenilenebilir enerji kaynaklarına sahip olduğunu belirterek, Çanakkale'nin yenilenebilir enerji kaynakları açısından Türkiye'nin en şanslı ili olduğunu açıkladı. Prof. Dr. Demircan, bu kaynakların henüz çok azının değerlendirilebildiğini söyledi. Çanakkale'nin, Türkiye'nin en rüzgarlı kentlerinden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Demircan, "Gökçeada ve Bozcaada'nın yanı sıra, adalarla anakara arasındaki Ege Denizi'nin 40 metre derinliğe kadar olan noktalarına ve anakarada kuzey rüzgarlarına açık her nokta, birkaç yüz metre ara ile Rüzgar Enerjisi Santralleri (RES) ile donatılması halinde, toplam alanın sadece yüzde biri uygun olsa bile en az 10 bin RES direği dikilebilir. Her direk 2 MW'lık türbin çalıştırsa 20 bin MW'lık rüzgar enerjisi eder. Bu da Türkiye'nin toplam enerji tüketiminin aşağı yukarı yarısıdır. Sadece Çanakkale rüzgarıyla Türkiye enerji ihtiyacının yarısı sağlayabilir ve bu müthiş bir şeydir. Çanakkale, güneş enerjisi bakımından da Ege bölgesiyle yarışacak durumda. Çanakkale'de 220 gün güneşli geçiyor. Yine jeotermal kaynaklar her yerde var. Birkaç bin metre bir kuyu açıldığında sıcak su ve buhar çıkıyor. Bir de boğazımız var. Dünyanın en geniş, en büyük akarsularından biri bu boğaz. Boğaz akıyor, boğazdan akan suyun kinetik enerjisi 100 megavat mertebesinde. Eğer yenilenebilir enerji kaynaklarının farkına varılabilse, bu kaynaklar değerlendirilebilse bugün Çanakkale Türkiye'nin bütün enerji ihtiyacını yenilenebilir enerji kaynaklarıyla rahat bir şekilde karşılayabilir" dedi.
Çanakkale'de şu an aktif olan Rüzgar Enerjisi Santrallerinin gücünün sadece 86 megavat olduğunu ve bu santrallerle yalnızca Çanakkale'ye yetecek kadar elektrik üretilebildiğini anımsatan Prof. Dr. Demircan, "Çanakkale'nin her yeri rüzgar enerjisi santralleri için müsait. Ayrıca Çanakkale'de şu anda 600 megavatlık rüzgar enerjisi santrali başvurusu var. Ama yüksek gerilim hatlarının yetersizliği nedeniyle ve büyük termik santrallere önceden izin verildiği için yeni RES'lere izin verilmiyor. Yıllarca doğalgaz ve kömür ile çalışan termik santrallerin ürettiği enerjiler kullanılacak. Çanakkale’de bundan sonra ihtiyaç duyulduğunda rüzgar ve güneş enerjilerine geçilecek. Burada Çanakkale milletvekillerine çok önemli görevler düşüyor. Milletvekilleri Çanakkale'nin bu enerji potansiyelini TBMM’ye aktarmalılar. Hükümet, Çanakkale'ye enerji konusunda yatırım yapmalı. Çanakkale'nin enerji deposu olduğu, Türkiye'nin enerji ihtiyacını yeni enerji kaynaklarıyla karşılayabileceği anlaşılmalı" dedi.
Kaynak:http://www.canakkaleolay.com/details.asp?id=65828